22 August 2007

tangan oh tangan

hammy owh hammy
my virtual hamster..

tanganku sakit..
x perasaan..dah sakit btul2 baru prasan
bengkak kat bahagian antara ibu jari dan telunjuk..
dua2 belah sakit, kanan dan kiri..tapi paling sakit is kat tangan kanan..nk tulih pn susah..nk type ni pn..
huhu

ni mesti sebab syok sangat naik basikal hari-hari..kesian kat tangan, x der masa nak berehat. Biarlah hujan, panas, sejuk beku, tangan terpaksa endure semua untuk memegang basikal..
huhu
maafkan diriku wahai tanganku..telah daku menzalimi diri sendiri..
tangan oh tangan..
mari berbakti, menuntut ilmu bg menggapai redhaNya

16 August 2007

hoho
im back little hammy
how r u..
=P
psycho !

y'day was, alhamdulillah..
i feel no stress at all..i think
no one to be angry with
only flowers in my heart..ceh!
silap
only Allah stays in my heart
smiling from ear to ear..
i hope my day today will be better than tomorow
i have discussion on SP2, thermo lab..
I guess, i'll have to leave it to Allah to decide what best for me
Nevertheless, i'm sure to give my best for everything

10 August 2007

10/08/07 9.05pm

i miss my hamsters
kittens
huhu~ iwanna hug some cute animals
fluffy
huhu~
ok2, need to finish design by tonite, insyaAllah...no matter how long it takes..
last nite i did not even sleep for feedback control assgmnt which was supposed to be handed in by today 5pm. But suddenly, when i look at lms, Chriz manzie has changed the due date, extending it..huhu~
never mind, at least i got less assignment to think bout this weekend..
yeay rite!!
u got lab report to submit + comp mech assngmt lol!
cmne leh x ingt ni
huhu~
k..
1st design dulu
Ya Allah, aku bermula dengan namaMu
Naungan dariMu ku pinta
Berilah petunjuk dan hidayahMu
Sipikan aku dengan berkat masa..
Amiin...

08 August 2007

Khas buat seseorang..


Sehari demi sehari berlalu
Kini tiba waktu yang penting buatmu

Engkau sudah bergelar seorang dewasa
Melangkaui batasan peringkat remaja

Cabaran yang kan datang kan lebih beranjau panjang
Tempuhilah dengan tekad dan semangat yang tidak akan pudar dan hilang

Ada kalanya, kita diberi kesenangan yang mendamaikan rasa
Dan ada masanya, dirasakan bumi yang dulu dirasakan luas semakin menghempit kita

Ingatlah sentiasa kepada Yang Maha Esa
Kerna, semua yang berlaku adalah takdir terbaik tetapanNya

Semoga, hari ini, esok, dan selamanya
Engkau akan terus bersama dengan mereka yang ingikan redhaNya

Tempuhi perjalananmu melalui jalan lurus terbentang di depan matamu
Hindari dari jalan yang menjadi penghalangmu untuk ke taman firdaus itu

Teruskan perjuanganmu di atas amanah yang membembani bahumu
Ikhlaskan hati untuk bertemu Yang Satu

Selamat hari lahir sahabatku
Salam ukhwahfillah dari seorang sahabatmu

05 August 2007

5/8/07

Pening kepala den..
Runsing melanda diriku
aiyoo..
baru berlalu 2minggu persekolahan di uni pada sem br ni
tapi..
x terkata..
subjek 2 jer, nak revise macam nk SPM dah
hoho~

Pasti, lately, well, actually not latelty, dah 2, 3 tahun gak la..
Ada ketika, akan berdenyut-denyut kepala, berpinar-pinar pandangan mata..
Kalau kena time tengah solat, tak tau la..hanya berserah pada Allah
sebab kalu sujud tu, amplify kesakitan tu..

Diri ini takut kalau-kalau ada tumor kat brain ker,
The worst case senario..
Pernah bg tau mummy, but then she ask me to go and do CT scan..
hoho, x mo la..takut betul2 plak..cuakx..
Now what i do is i act mcm x sakit pn..
senyum,senyumlah..hihi
Am i being psycho here??
Tu la saper suh amik psychology..dah terpsycho diri sendri..

Apapun, andai benar diri ini dianugerahkan suatu penyakit yang bakal menjadi penyebab ajal,
diri ini rela, redha dengan ketentuanNya..
Ya Allah..ampunkanlah segala dosa noda yang bertakhta di hatiku
Sikapku yang kurang menyenangkan mereka di sekeliling ku
Sinari lah cahayaMu dan redhaMu pada hidup matiku
Agar aku dapat bertemu dengan Mu Ya Allah, dalam keadaan yang beriman dan bertaqwa .. bersih dari segala yang hitam, dan jahat..

i long for You..i seek for You
O My Lord..
Jika ajalku bertemu sebelum parents ku, Ampunilah dosa-dosa mereka.
Sediakan tempat syurgaMu buat mereka.
Inginku melihat ahli keluarga ku bersama mereka yang beriman kepadaMu.
Jauhkanlah jarak pintu nerakaMu dari kami..

04 August 2007

hari ini
sehari suntuk x der mood nak study
per kena ntah
huhu~
maafkanlah Ya Allah..
tiap kali bacer satu ayat, kononya aku niat untukMu..
tapi sedar2 dah mengelamun jauh..
x pn tertido..
last2 skali, amik decision untk update ke-lima2 blog dalam bloggers ni ..
x mampu nk update yg kat multiply..
huhu~ pasni aku kena betul2 mujahadah..
sebab Allah telah membantu ku setiap hari..
Hari ni, in fact Allah telah tolong aku wat projek..Alhamduillah..
Segala pujian hanya untukNya..
okay..
ysn!!!
Please fullfill ur promise to Allah..
Strive hard, cause Allah has chosen you..